Vraag gratis offertes aan

   
Type aanvraag*

Titel:
Naam: *
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Plafonds vergelijken

Snel en eenvoudig offertes bij
meerdere leveranciers aanvragen

Over plafond leveranciers


Door velen wordt het plaatsen en afwerken van een plafond wel beschouwd als de meest vervelende klus in een woning of pand. Niet om de minste reden dat men boven het hoofd aan het werk is en de lichaamshouding dan ook verre van ideaal is.

Aan te raden is dan ook om professionele plafond installateurs in te schakelen die het werk voor u snel en goed uitvoeren.

In tegenstelling tot wat men verwacht bestaan plafonds er in vele soorten en maten. Onderstaand een uiteenzetting van plafonds waarvoor u bij de plafond leveranciers offertes kunt aanvragen:

Systeemplafonds
Systeemplafonds worden voornamelijk toegepast bij winkels en bedrijven. Doordat een systeemplafond middels een frame constructie op een bestaand plafond wordt geplaatst (gehangen) zijn deze plafonds uitermate geschikt om leidingen en bekabelingen weg te werken. Daarnaast kan men er ook materiaal in verwerken om bij voorbeeld brand tegen te gaan of geluid te isoleren.

Houten en MDF plafonds
Hout is op meerdere wijze toepasbaar als plafond. Zo kunt u het prima verwerken in een systeemplafond (vaak MDF). Maar is het daarnaast ook goed in te zetten als plafond in hallen en zalen. Met gefineerd hout is het zelfs goed mogelijk om gebogen dakoppervlakten af te werken als plafond. Daarnaast worden er ook massief houten panelen toegepast als plafond vanwege het kunnen dragen van (geluids)isolatie, maar ook vanwege het warme karakter.

Aluminium plafonds
Aluminium plafonds worden voornamelijk gezien als praktische plafonds. Aluminium heeft een enorm lange levensduur, is makkelijk schoon te maken en kan in lengtes tot wel 6 meter vervaardigd worden. De toepassing van aluminium zien we voornamelijk in keuken en badkamers, maar tegenwoordig worden aluminium plafonds ook geïnstalleerd in woonkamers.

Gips(platen) plafonds
Zoals de naam al doet vermoeden bestaan deze plafond uit gipsen platen. De montage kan op meerdere manieren. Direct op een bestaand plafond, of aan houten of stalen balken. Kenmerken van gipsplaten zijn dat het goedkope is en eenvoudig te monteren. Daarnaast heeft een vrij goede isolatie.

Dus wilt u uw plafond gaan vernieuwen dan hebt u mogelijkheden te over om uw plafond te vormen naar uw wens. Weet u het nog niet, dan kunt u aangeven bij uw offerteaanvraag en kunt u een afspraak maken met een plafond leverancier voor een passend advies.